The One Particle Mix

Ponty- vagy amurhorgászataink során a legtöbb esetben magmixet is használunk, hiszen ez is plusz vonzerő, amit a halak igencsak kedvelnek. Eddig ezeket a keverékeket legtöbbször mi állítottuk elő magunknak, mindaddig, amíg hosszas kísérletezés és teszthorgászat után piacra nem kerültek a The One magmixek. Nagyon praktikus, kétliteres kiszerelésben kerültek a boltok polcaira ezek a termékek, és a visszazárható doboznak köszönhetően hűvös helyen akár bontott állapotban is tárolhatjuk. A The One-hoz megszokott módon az eddigi, négy, jól bevált ízben (Red, Black, Purple, Gold) vásárolhatják meg vevők.

Fontos kiemelni, hogy tartósítószert nem tartalmaznak, és egyedülálló módon aminos és betainos folyadékban áznak, melyek még vonzóbbá teszik a magvakat. Természetesen nem csak önmagában, hanem etetőanyaghoz vagy bojlimixhez is használhatjuk. Külön a folyadék is alkalmas groundbait nedvesítéséhez, vagy olyan csalik áztatásához, melyek magukba szívják ezt a tartalmas folyadékot. A ponty- vagy bojlis horgászatban már jól ismert magvakat tartalmazza a doboz, pontosabban: tigrismogyorót, kukoricát, kendermagot, csillagfürtöt és csicseriborsót.


Ezeket a szemeseket természetesen csalizásra is alkalmazhatjuk, kiválóan megállnak a hajszálelőkén vagy a csalitüskén is. Horgászataink során főként The One bojlik dúsítására használjuk  a magmixeket, így takarékosnak is mondható a kétliteres kiszerelés, ráadásul aromás tulajdonságuknak köszönhetően, rövidebb horgászatok során előbb kapásra ingerli a halakat.
Mivel őseink is döntő többségben magvakkal kezdték a horgászatot, és a legtöbb halneveldében is ezt a táplálékot kapják a halak, ezért azt gondolom, hogy ez az egyik legalapvetőbb csali, amellyel szép sikereket érhetünk el. Sok esetben, amikor a bojlik és egyéb modern csalik nem működnek, ne legyünk restek, és térjünk vissza az alapokhoz, hiszen az egyszerűség sokszor a megoldás kulcsát jelentheti.

Írta: Paál Norbert
Megjelent nyomtatásban: Sikeres Sporthorgász Magazin XV. évfolyam 3. (2020. márciusi) számában.

Vélemény, hozzászólás?